وب سایت فربیلد

شرکت مهندسی فـردیـد بنـای مـانـدگـار

www.FardidBanaMandegar.ir

رتبـه یـک انـبـوه ســازی

مـدیـریـت و اجـرا

از طـراحـی تا اجـرا

  • امکان سنجی پروژه و ارائه طرح توجیهی
  • طراحی معماری
  • طراحی سازه
  • طراحی تاسیسات
از طراحی تا اجرا با شرکت فردید بنای ماندگار

نرم افزارهای معماری و طراحی هوش مصنوعی

نرم افزار Visoid

نرم افزار Visoid

نرم افزار Veras  از شرکت evolvelab

نرم افزار Veras از شرکت evolvelab

نرم افزار Transcend

نرم افزار Transcend

نرم افزارTestFit

نرم افزارTestFit

نرم افزار Stable Diffusion از شرکت Stability AI

نرم افزار Stable Diffusion از شرکت Stability AI

نرم افزار Skema

نرم افزار Skema

نرم افزار Scout از شرکت  Asseter.ai

نرم افزار Scout از شرکت Asseter.ai

نرم افزار qbiq

نرم افزار qbiq

نرم افزار PromeAI

نرم افزار PromeAI

نرم افزار NovArch AI

نرم افزار NovArch AI

نرم افزار MyArchitectAI

نرم افزار MyArchitectAI

نرم افزار Morphis از شرکت EvolveLAB

نرم افزار Morphis از شرکت EvolveLAB

نرم افزار mnml.ai

نرم افزار mnml.ai

نرم افزار Midjourney

نرم افزار Midjourney

نرم افزار Maket

نرم افزار Maket

نرم افزار LookX AI

نرم افزار LookX AI

نرم افزار Laiout

نرم افزار Laiout

نرم افزار Kolega.Space

نرم افزار Kolega.Space

نرم افزار Kaedim

نرم افزار Kaedim

نرم افزار Interior AI

نرم افزار Interior AI

نرم افزار Hypar

نرم افزار Hypar

نرم افزار Hektar

نرم افزار Hektar

نرم افزار Gaia: مخفف کلمه Generative AI Architect

نرم افزار Gaia: مخفف کلمه Generative AI Architect

نرم افزار Finch

نرم افزار Finch

نرم افزار DALL•E /  بخشی از  نرم افزارهای شرکت OpenAI

نرم افزار DALL•E / بخشی از نرم افزارهای شرکت OpenAI

نرم افزار Coohom

نرم افزار Coohom

نرم افزار CONIX.AI

نرم افزار CONIX.AI

نرم افزار Autodesk Forma

نرم افزار Autodesk Forma

نرم افزار ArkoAI

نرم افزار ArkoAI

نرم افزار ARK

نرم افزار ARK

نرم افزار ARCHITEChTURES

نرم افزار ARCHITEChTURES

نرم افزار Aino

نرم افزار Aino

 Adobe Photoshop

Adobe Photoshop

استرالیا یک تونل ۱۵ کیلومتری حفر کرد و به کشف «چیزی» رسید که باعث توقف همه برنامه‌های پروژه شد

australia dug a 15 kilometre tunnel

مهندس مارال شایق دوشنبه, 22 اردیبهشت,1404
استرالیا, تونل ۱۵ کیلومتری, پروژه Snowy 2.0, انرژی تجدیدپذیر, رشته کوه‌های Snowy, نیو ساوت ولز, برق آبی

پروژه Snowy 2.0 بخش جدایی‌ناپذیری از آینده انرژی تجدیدپذیر استرالیا است که به طرزی فوق‌العاده مهندسی شده است. این پروژه برای حفر یک تونل ۱۵ کیلومتری از میان رشته کوه‌های Snowy در نیو ساوت ولز طراحی شده بود تا ظرفیت انرژی پاک این کشور بیشتر افزایش پیدا کند. هر چند که وقتی این پروژه شروع به حفاری عمیق در زیر سطح زمین کرد، یک کشف خارق‌العاده، پیچشی غیرمنتظره به داستان اضافه کرد که توجه جهانی را به خود جلب نمود.

تحول آینده انرژی تجدیدپذیر استرالیا با پروژه  Snowy 2.0

پروژه Snowy 2.0 چشم‌انداز تسریع تغییر استرالیا به سمت انرژی پایدار را به تصویر می‌کشد. این پروژه برق آبی *ذخیره‌سازی پمپی در پارک ملی کوچیوسکو برای پشتیبانی از شبکه برق ملی و همینطور ذخیره و تولید انرژی تجدیدپذیر طراحی شده است.

(*ذخیره‌سازی پمپی : یک روش در مقیاس بزرگ برای ذخیره انرژی است که می تواند به نیروی برق آبی تبدیل شود)

این پروژه آب را از طریق تونل‌ها و سدها بین مخازن جابجا می‌کند و در صورت تقاضای زیاد، برق تولید می‌کند و در صورت تقاضای کم، از آن به عنوان ذخیره انرژی استفاده می‌کند. محور اصلی این پروژه عظیم، دستگاه حفاری تونلی بود که به خاطر مهندس فلورانس ویولت مک‌کنزی «فلورانس» نامگذاری شده بود. دستگاهی با طراحی خاص که باید از میان بافت‌های سنگی نرم و سخت در شرایط زمین‌شناسی پیچیدۀ رشته کوه‌های Snowy حفاری می‌کرد. در ابتدا، پیشرفت پروژه پایدار و امیدوارکننده بود. دستگاه حفاری تونل فلورانس از ۸۵۰ متر عبور کرد و وارد یک تونل ۱۶ کیلومتری شد 

اما با عمیق‌تر شدن حفاری مسیر، کار بسیار دشوارتر شد. این پروژه موظف شده بود یک راه‌حل ذخیره‌سازی انرژی مقرون‌به‌صرفه و پایدار ایجاد کند که با اهداف استرالیا در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر (مانند پروژه انرژی تجدیدپذیر تولید شده از طریق توربین‌های بادی بدون پره) مطابقت داشته باشد. انتظار می‌رود پروژهSnowy 2.0  با تأمین برق در زمان اوج تقاضا و افزودن پایداری به شبکه، به کاهش وابستگی این کشور به سوخت‌های فسیلی کمک کند.

 ذخیره‌سازی پمپی, سد تانتانگارا, مهندس فلورانس ویولت مک‌کنزی, سنگ شکننده, زمین‌شناسی عجیب, تأمین برق,

اعماق ناشناخته: پیشرفت تونلپروژۀ Snowy 2.0 به دلیل چالش‌های جغرافیایی متوقف شد

با این حال، وقتی کارگران به یک لایه سنگی که به طور ‌ویژه ای ناپایدار بود برخورد کردند، اوضاع به‌طور چشمگیری تغییر کرد. مواجه با شگفتی‌های زمین‌شناسی در پروژه‌های تونل‌سازی امری عادی است، اما این یک شگفتی معمولی نبود. سنگ‌های شکننده و در حال تغییر، پیشرفت حفاری را پیچیده کرد و مهندسان خیلی زود مجبور شدند برنامه‌های خود را از نو بررسی کنند.

با این وجود، وقتی آنها بیشتر کاوش کردند، ساختارهای زمین‌شناسی عجیبی یافتند که ویژگی‌های متعارف این سیاره خاکی توضیحی برای آنها ارائه نمی‌دهد. این موضوع در کنار عدم وجود جزئیات زیاد دربارۀ آن، باعث توقف موقت عملیات شد. این توقف موقت، به کارکنان پروژه فرصت داد تا ایمنی و امکان‌سنجی ادامه کار در اعماق بیشتر زمین را ارزیابی کنند، زیرا آنها معتقد بودند مهندسی در مقیاس بزرگ و در اعماق ناشناخته زمین ذاتاً غیرقابل پیش‌بینی است. علیرغم وجود چنین موانعی، دستگاه حفاری تونل فلورانس هنوز در حال فعالیت است. این دستگاه همچنین از تکنیک‌های پاشش آب تحت فشار بسیار بالا برای برش سنگ‌های اطراف خود و عبور از پیچ‌های سخت به هنگام برش در راستای حفظ هماهنگی با تونل اصلی استفاده کرده است. همه این اقدامات نشان دهنده نبوغ تیم این پروژه در یافتن راه حل برای چیزی است که در ذهن هیچ کس نبود، اما تأثیر قابل توجهی داشت.

سوخت‌های فسیلی, تکنیک‌های حفاری, نبوغ مهندسی, انرژی پایدار, شفافیت پروژه, تغییرات زمین‌شناسی, شبکه برق ملی

این یافته‌ها نشان دهنده دشواری کاوش در اعماق سطح زمین در راستای ادامه تلاش ها برای تونل زنی است. واضح است که این سنگ ها شکننده‌تر از حد انتظار بوده اند و ساختارهای سنگی وجود دارند که تاکنون در طول اکتشاف مشاهده نشده بودند. این موضوع اهمیت آماده‌سازی‌های دقیق و انعطاف‌پذیری برای پروژه‌های مهندسی در این مقیاس را برجسته می‌کند.

عملکرد شفاف پروژه برق آبی Snowy در میان چالش‌ها بر تعهد این پروژه تأکید دارد

پروژه برق آبی Snowy در مورد مسائل سایت سد تانتانگارا شفاف بوده است. به روزرسانی ها، پیشرفت های مربوط به سیستم شفت ورودی و خروجی را نشان می دهند. اقداماتی که برای کنترل میزان جریان آب از طریق یک لوله غول پیکر در طول  عملیات حفظ و نگهداری و در شرایط اضطراری، حیاتی هستند.

همچنین نیک چپمن، یکی از مهندسان تونل، نحوه کار آنها با وجود محدودیت‌های زمین‌شناسی و در عین حال پایبندی به برنامه را به اشتراک گذاشته است. علاوه بر همه اینها، دریچه ساخته شده یک نقطه عطف مهم بود زیرا امکان مدیریت و حفاظت بهتر از آب را فراهم می‌کند.

این پروژه نقش کلیدی در آینده انرژی تجدیدپذیر دارد و در مسیر خود با چالش‌های زمین‌شناسی غیرمنتظره‌ای روبرو شده است

علیرغم انتقادات پیرامون تأخیرها و افزایش هزینه‌های پروژه برق آبی Snowy، نقش این پروژهدر شفاف سازی و به اشتراگ گذاری مشکلات ایجاد شده و راه حل آنها، نشان از تعهد پروژه است. با وجود همه این ها، اهدافپروژه Snowy 2.0  بلندپروازانه و انعکاسی از وعده گسترده‌تر انرژی تجدیدپذیر است و نشان دهنده تعهد استرالیا به آینده‌ای پایدار است. پروژه تونل‌سازی  Snowy 2.0  پتانسیل و غیرقابل پیش‌بینی بودن  معنی دار مهندسی را نشان می‌دهد. چالش‌های موجود در زیر رشته کوه‌های برفی استرالیا، منعکس کنندۀ پیشرفت این کشور در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است و تا حدودی به اراده و نبوغ انسانی کمک می‌کند. همه این پیشرفت‌ها(مثل بودجه ۷.۳ میلیارد دلاری دولت بایدن-هریس برای رفتن به سمت آینده انرژی پایدار)، نشان دهنده پتانسیل مهندسی است که می‌تواند موانع سخت را از میان بردارد و راه ما را به سوی آینده‌ای پایدار با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هموار کند و شگفتی‌های پنهان موجود در زیر پای ما (در اعماق زمین) را آشکار سازد.

لینک منبع

گالری تصاویر
australia dug a 15 kilometre tunnel - 24831australia dug a 15 kilometre tunnel - 24832australia dug a 15 kilometre tunnel - 24833australia dug a 15 kilometre tunnel - 24834

مطالب مرتبط

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

نظر دهيد